Om ensomhet

Samtale med Hilde Østby og Trine Tetlie Eik-Nes

Dato

12. nov

Tid

17:00

Pris

50kr-100kr

Forfatter Hilde Østby går gjennom ny forskning på blikk, latter og forståelse, utstøtelse og fellesskap, tillit og berøring – i jakt på hva ensomhet er i vår tid. Ved hjelp av åtte nattafortellinger fra Mummidalen, forteller forfatteren av boka «Kart over ensomheten» (2022) om fordømmelse og skam, om å oppleve at kroppen bare er en ting for andre, om rasisme, diskriminering og forakt – om fattigdom og redsel. Boka handler om vold og voldtekt, selvmord, sorg og PTSD, og om ikke å bli berørt og holdt, ikke sett i øynene og forstått.

Men det finnes håp. Mennesker har utrolige krefter; vi er alle plastiske, og vi er alltid relasjonelle. Ensomhet er nemlig kroppens sult etter andre mennesker, hjernens behov for andres bekreftelse, som noe livsviktig, noe livsnødvendig. Uten hverandre klarer vi oss nemlig ikke. 

Om panelet

Hilde Østby utgir med «Kart over ensomheten» sin sjette bok. Hun er utdannet idéhistoriker, og har i en årrekke jobbet som journalist, skribent og formidler. Bøkene hennes er utgitt på 20 språk. Tidligere har hun skrevet blant annet «Kreativitet. Hjernevitenskapen bak ideene og hvorfor dagdrømmerne skal redde verden», «Mageboka» og romanen «Leksikon om lengsel».

Trine Tetlie Eik-Nes har en doktorgrad i samfunnsmedisin, og er førsteamanuensis ved Institutt for nevromedisin og bevegelsesvitenskap, Fakultet for medisin og helsevitenskap.



Hilde Østby
Hilde Østby
Trine Tetlie Eik-Nes
Trine Tetlie Eik-Nes

« Tilbake til 2022-programmet