Kjøttskam, gluten, for mye og for lite: Når ble mat så vanskelig?

Samtale med Andreas Liebe Delsett, Siri Helle og Lara Rashid

Dato

12. nov

Tid

16:00

Pris

50kr-100kr

Mange av oss sliter med maten som står på bordet – og den som ikke gjør det. Vi analyserer mengdene vi spiser, innholdet i maten, hvem som produserer den, hvor den kommer fra og hvilket klimaavtrykk den etterlater seg. Vi har kjøttskam, tåler ikke gluten og forbanner både joikakaker og norsk fisk pakket i Kina.

Samtidig er mat en viktig kilde til glede og kultur, og den mest grunnleggende og intime måten vi forholder oss til verden på. Har vi fått spisevegringer hele gjengen?

Om panelet

Andreas Liebe Delsett er forfatter og skribent. Han har tidligere jobbet som programsjef ved Litteraturhuset i Oslo og som politisk rådgiver for Rødt på Stortinget. Han har skrevet «Kjøkkenveien. En bok om mat og arbeid» (2019) og «Den vanskelige maten. Hvordan det vi spiser ble et problem og hva vi kan gjøre med det» (2022).

Siri Helle er utdannet agronom i økologisk landbruk fra Sogn jord- og hagebruksskule. Hun arbeider tidvis som skribent og journalist, snekkarassistent og geitebudeie. Helle har blant annet gitt ut boka «Handle rett: lure val i ein matbransje full av juks» (2014) og «Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid» (2020).

Lara Rashid er forfatter og journalist. Hun har studert journalistikk ved OsloMet og jobber som journalist i VG. Hun har også vært praktikant ved den norske ambassaden i Sarajevo. Hun har skrevet boken «Hold meg til jeg sovner: et liv i skyggene av 22. juli».


« Tilbake til 2022-programmet