Da Norge skulle lære å lese skikkelig litteratur

Samtale med Simen V. Gonsholt, Tor Eystein Øverås og Ola Innset

Dato

12. nov

Tid

19:00

Pris

50kr-100kr

Vinduet, Gyldendals tidsskrift for litteratur, har siden høsten 2011 vært et rent nett-tidsskrift. Ola Innset og Simen V. Gonsholt, redaktører for vinduet.no, møter sin trondheimsbaserte husessayist Tor Eystein Øverås til en samtale om Vinduets satsing på journalistikk og litterær sakprosa, Øverås’ særegne «kritiske essays» og hans nye, monumentale sakprosaverk «Fakkelen er tent! Den norske billigbokrevolusjonen 1961–1985» (Gyldendal, 2022).

Om panelet

Tor Eystein Øverås (f. 1968) fra Bodø er utdannet litteraturviter fra UiB, og er tidligere medredaktør av, nå fast kritiker for Vinduet. Han har utgitt to romaner, reiseskildringen «Til: en litterær reise» og tre essaysamlinger, sist «Hva er et essay?» (Gyldendal, 2014).

Ola Innset (f. 1984) fra Moss har en doktorgrad i historie fra European University i Firenze.  Han er redaktør for Vinduet og postdoktor-stipendiat ved Institutt for rettsvitenskap og styring på BI. Hans siste bok er «Markedsvendingen. Nyliberalismens historie i Norge» (Dreyers forlag, 2020).

Simen V. Gonsholt (f. 1980) fra Skien er utdannet journalist i Volda og har bakgrunn fra helgemagasinene til Dagbladet og Dagens Næringsliv. Han er redaktør for Vinduet og kommer høsten 2022 med sine samlede fotballartikler i bokform.

Tidsskriftet Vinduet ble grunnlagt i 1947 av Harald Grieg og Nic. Stang. Gå til www.vinduet.no for mer informasjon.


« Tilbake til 2022-programmet