Da metoo kom til Trøndelag

Samtale med Heidi Helene Sveen og Snorre Valen

Dato

12. nov

Tid

15:00

Pris

50kr-100kr

Hvordan var det å være varsler i Giske-saken? Heidi Helene Sveen kommer med boka «Varslerne» våren 2023, om #metoo, seksuell trakassering og varsling, med utgangspunkt i en av norgeshistoriens mest omtalte varslersaker. 

I boka forteller noen av varslerne i Arbeiderpartiet om hvordan de opplevde å være varsler før, under og etter varslingen. I det samme som varslene mot Trond Giske ble levert, mistet de all kontroll over sine egne historier. Herfra og ut var det noen andre som skulle forvalte deres fortellinger, og til slutt felle en dom over dem. I mediene ble sakene diskutert på måter det var umulig for varslerne å kjenne seg igjen i. De ble mistenkeliggjort og motivene for å varsle ble trukket i tvil. De stadige rapporteringene om seksuell trakassering viser at varslersaken i Arbeiderpartiet på ingen måte er unik.

Om panelet

Heidi Helene Sveen er forfatter og samfunnsviter. Sveen har blant annet skrevet bøkene «Såpass må du tåle. Sex krenkelser og offentlig debatt» (2016), «Det var ikke voldtekt. Ti menn forsvarer seg i retten» (2019).

Snorre Valen er redaktør for Trønderdebatt og tidligere stortingspolitiker for SV.

Heidi Helene Sveen
Heidi Helene Sveen
Snorre Valen, fotografert a Emil Tanem
Snorre Valen

« Tilbake til 2022-programmet